Evlilik Programları Kaldırılacak mı?

Evlilik programları kaldırılacak mı sorusu bu aralar dillerde çok dolanır oldu. Bu programlar çıktı çıkalı, herkes gün boyunca televizyon karşısında psikolojik savaş verir oldu. Birbirini beğenmeyen, eleştiren, dedikodusunu yapan, yeri gelince aşağılayan, yeri gelince öven bu programlar, kısacası insanların aklıyla oynamaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Evlilik Programları Kaldırılacak Mı?

Bu programlar birçok kanalın büyük oranda ticari kaynağı oldu. E tabi oralardaki gelin ve damatlar da oyuncağı. Hal böyleyken bu programları sevmeyen insan sayısı da günden güne artıyor. Çünkü gözle görülür derecede ahlâki bozukluğa sebep oluyor bu programlar. Çocuklarınız, kardeşleriniz vs. bu programları izleyerek -ya da izlemeye maruz bırakılarak desem daha doğru olur-, ileri yaşlarda insan ilişkilerinde, ikili ilişkide, evlilikte, flört döneminde oldukça sıkıntı çekecekler. Nedeni ise bu programlarda görülen, ikili ilişkilerde oldukça ahlâki sorunlar görülüyor.

Evlilik Programları Kaldırılacak mı, Neden Kaldırılmıyor?

“Neden kaldırılmıyor” sorusu açıkçası çok da cevap bulamamış durumda. Şu günlerde yeni bir KHK ile yaptırımlar biraz daha sertleştirilmiş. Uygunsuz görülen şeyler için ilk olarak para cezası, tekrarı halinde de 2 hafta gibi bir süreyle programın yayınının durdurulması gibi şeyleri içeren bu KHK, programın kapatılması için yeterli kanuni şartları ortaya koymuyor işin açığı.

Bu konuda bilindiği üzre birçok anket yapılıyor, binlerce kişi bu anketlere programın kapatılması için oy veriyor fakat RTÜK bu konuya kesin çözüm getiremiyor. Esasında binlerce kişinin ortaya koyduğu bu tavır, bir televizyon programının kapatılması için oldukça yeterli bir sebep. Behzat Ç. dizisini hatırlayın, siyasi bazı vurgular içeren sahnelere şahit olmuştuk. Bunun üzerine RTÜK hemen olaya el atıp diziyi yayından kaldırma kararına gitmişti. Benzeri şekilde İzmir Çetesi dizisinde bir amirin rüşvet alması sahnesinden sonra RTÜK yine olaya el atmış ve diziyi yayından kaldırmıştı. Tabi özellikle İzmir Çetesi’nde geçen rüşvet sahnesi hiçbirimiz için kabul edilemez bir şey. Bu sahneyi toparlayıcı olarak sonraki bölümde bunun için gerekli geri çevirmeler yapıldı ama nafile, dizi yayından kaldırıldı.

Bu verdiğim iki örnekte ve daha birçok kaldırılan dizi de olan “Toplumun ahlâki, örfi, kültürel ve politik” yapısını zedeleyici şeyler içeren yayınlar nasıl ki kaldırıldıysa, evlilik programlarının da aynı şekilde kaldırılması gerekmektedir.

Kabul edilemez sahneler, yalanlar, oyunlar, birini diğerine pazarlamalar, amiyane tabirle mezhebi genişlilik olgusu, 7’den 70’e empoze ediliyor. Özür dileyerek söylüyorum ki yarın toplumda iki arkadaşın eşlerini değiştirerek farklı heyecan arayışlarına girdiği günlere de şahitlik edebileceğimize inanın. Çünkü normalleşiyor. Nasıl ki Aşkı Memnu dizisi ile insanın “yengesi” ile ilişkiye girebildiği, Yaprak Dökümü dizisi ile “eniştenin baldızla” ilişkisinin gözler önünde sürekli yaşatıldığı gerçeği ile bu toplumda normalleşmeler başladıysa, bu evlilik programlarının da bunlardan az kalır yanı olmamakla birlikte çok yakın zamanda topluma onlarca eksi değer katacağı aşikâr.

Cem KAMALI


Öncelikle Tavsiye Ettiğim Diğer Yazılar
iPhone’da Çabuk Biten Batarya Sorunsalı‘nı sizler için yazdım. Eğer bir iPhone‘nuz var ve bataryası ile ilgili şikayetleriniz varsa, cüzdanınıza elinizi atmadan önce mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. İncele
autocad-yazi-ck1
AutoCAD kullanıcıları için bazı komutları sizler için bir araya getirdim. Bu paylaşımdaki komutlar, ağırlık olarak yol projelerinde kullandığımız komutlardır. Özellikle bu alanda çalışan arkadaşların incelemesini tavsiye ediyorum.  İncele
Son zamanların en çok konuşulan konularından biri olan Yeni Nesil Komik Amerikan Dublaj Modası için hazırlanmış ve en çok beğenilen videoları sizler için derledim. Göz atmanızı tavsiye ediyorum. İncele

 

 



(Visited 23 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın