iOS-10-3-Beta-cikti2

Geliştiricilere Yönelik iOS 10.3 Beta 4 Yayınlandı Ama?

Geliştiricilere Yönelik iOS 10.3 Beta 4 Yayınlandı Ama?

Merhaba arkadaşlar. Apple kullanıcılarının bildiği üzere iOS üzerinde yoğun bir şekilde güncellemeler yapılıyor. iOS 9 sürümünden iOS 10 sürümüne geçişte, özellikle görsel anlamda birçok değişiklik yapıldı. Bununla birlikte iPhone 7’yi piyasaya süren Apple, küçük ticari oyunlardan da geri kalmadı.

Nasıl Bir Oyun?

Apple, iPhone 7 ile donanım anlamında büyük bir fark yarattı. iOS 10 güncellemesi ile de hem görsel hem performans hem de güvenlik açısından büyük bir adım attı. Demek isterdim, fakat hayır.

Evet, iPhone 7 harikulade bir donanıma ve performansa sahip. Bunu kimse inkâr etmemeli. Lâkin Apple’ın ticari oyunu tam da bu noktada başlıyor. Üretilen yazılım iOS 10, neredeyse tamamen iPhone 7 ile kompak bir işletim sistemi haline getirilmiş. Yani iPhone 7’de iOS 10’u kullanırken, son derece stabil bir işleyişle çalıştığını ve performans konusunda son derece iyi olduğunu göz ile görmek mümkün.

iOS 10.3 Beta 4’te Neler Yeni?

Yıllardan beridir iPhone kullanıcısı olarak gözlemlediğim şey şu oldu;
Apple, her yeni iPhone modeli için bir iOS sürümü çıkarıyor ve bu sürüm en stabil halini yeni çıkan model ile gösteriyor. Bu da demek oluyor ki Apple sürekli en son çıkan modeli kullanıcılarının alması için biraz zorbalıkta bulunuyor.

Şu an bir iPhone 6 kullanıcısı ve geliştiricisi olarak şu kadarını söylemeliyim ki;
iOS her yeni güncelleme ile stabil olmaktan daha da uzaklaşıyor. Stabil olarak kullanabilmem için 4.000 TL’yi gözden çıkarıp bir iPhone 7 almam gerekiyor. Oysa ki kullanmakta olduğum telefonun aynı özelliklerde sıfırını almak istesem, 2.800 TL’ye alabiliyorum.

iOS 10.3 Beta 4
                                                                                           iOS 10.3 Beta 4

Öncelerde özellikle de Samsung’u 100 TL’den 3.000 TL’ye kadar bir satış aralığı olduğu ve performans konusunda “vasat” olarak gördüğüm için sert bir dille eleştirip top yağmuruna tutarken, şimdi çoğu Samsung modeli, kullanmakta olduğum iPhone 6’dan daha stabil çalışır halde.

Apple’ın böylesi bir ticari oyuna kendisini gözü kapalı savunan milyonlarca kullanıcısını alet etmesi, gerçekten rahatsız edici bir durum.

Son olarak iOS 10.3 Beta 4 yayınlandı. E tabi bir umutla güncellemeyi yaptık fakat durum öncekinden hiç de farklı değil. Halen stabil olmaktan uzak, halen performans konusunda günden güne gerileyen bir yapıya sahip.

Cem Kamalı

 



(Visited 3 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın