Sizin ‘Tarih’ Dediğiniz Böyle Yazılır: 2-3

Türkiye’nin gururu Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Schalke’yi 3-2 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Sizin 'Tarih' Dediğiniz Böyle Yazılır: 2-3

Sonuna kadar hak ettik

Avrupa’daki tamam ya da devam maçına çıkan Galatasaray’da, Fatih Terim beklenen kadroyu sahaya sürdü. Terim’e kendisini iyi hissettiğini söyleyen Dany de, formayı aldı.

Maça iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. Sahaya iyi yayılan, orta sahada alan daraltan temsilcimiz atak geliştirmekte zorlanmadı. 5. dakikada Sneijder pasını Drogba’ya verdi. Ceza sahasına giren yıldız oyuncu şutunu attı, kaleci son anda topu kornere tokatladı. 12’de ise Drogba pasını Selçuk’a verdi. Başarılı oyuncu şutunu atsa da, Hildebrand bir kez daha gole izin vermedi. Bu bölümde oldukça etkili olan Cim Bom, 17. dakikada kornerden gelen topu savunmanın bir türlü uzaklaştıramamasıyla Neustadter’in ayağından golü yedi: 1-0. Aslan golden sonra da ataklarına devam etti. 37. dakikada Selçuk orta alandan serbest vuruşu paslaşarak kullandı, Hamit kaleye yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 1-1. Cim Bom 1-1’den sonra da durmadı. 41’de Riera’nın yatarak uzaklaştırmak istediği top yükseklik kazandı ve Burak orta alandan topu alıp hızla ileri çıktı. Golcü oyuncunun Hildebrand’ın üstünden aşırttığı top ağlarla buluştu: 1-2. Bu aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.

Aslan kontraya döndü

İkinci yarıya Schalke daha baskılı başladı. Daha fazla risk alan Almanlar, oyunu kanatlara taşımaya çalıştı. Galatasaray ise kontrataklarla gol aradı. 50. dakikada Hamit pasını Burak’a verdi. Yıldız oyuncu ceza sahasında vuruşunu yaptı, kaleci son anda kornere tokatladı. 55’te bu kez ev sahibi geldi. Pukki ceza sahası içerisinde vurdu, Muslera topu çeldi. 60. dakikada ise Draxler vurdu top az farkla auta gitti. Aslan bu bölümde çok baskı yedi. 63. dakikada ceza sahasındaki karambolde, Uchida topu Bastos’a aktardı. Bastos düzgün vurdu ve oyuna denge geldi: 2-2. Uzatma dakikalarında Cim Bom, Schalke’yi hazırlıksız yakaladı. Orta alanda Selçuk pasını Umut’a verdi. Golcü oyuncu kaleciyle karşı karşıya kaldı ve galibiyet golünü attı: 2-3

Metin Karabaş



(Visited 1 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın