iOS 11.1 Public Beta 3 Güncellemesi ve İncelemesi

iOS 11.1 Public Beta 3 güncellemesi ve incelemesi

Geçtiğimiz gün Apple yeni bir beta güncellemesi ile karşımıza çıktı. Hep eleştirdiğim bir konu olan geçmiş modellerde performans sorunları nedeniyle güncellemekte kararsız kaldım fakat test etmek için güncelleyeyim dedim. Yaklaşık 140 MB civarında olan bu iOS 11.1 güncellemesi ile olumlu olumsuz gördüğüm birkaç şey oldu onları sizlerle paylaşmak istedim. Tabi bu beta güncellemeleri bildiğiniz üzere geliştiriciler için gönderiliyor. Normal bir iOS kullanıcısı bu güncellemeleri alamıyor. Bu güncellemeleri almak için Apple’ın sunduğu developer profilini cihazınıza yüklemeniz ve ardından da bu profili doğrulamanız gerekiyor. Şimdi gelelim yeni beta sürümünde ne ya da neler gördüm, onlara bakalım.

iOS 11.1 Beta 3 Tanıtım

Olumlu Tarafları

Daha önceki beta sürümü olan iOS 11.1 Beta 2 ile kıyasladığımızda bu yeni gelen sürüm performans açısından daha iyi durumda. Bu performansı en iyi şekilde test etmek isterseniz daha önce yazmış olduğum makaleyi incelemenizi, ondan sonra da performans testlerini yapmanızı öneririm.

Bu yeni beta sürümünde uygulamaların tepki süresi (tabi ki ms cinsinden) daha hızlı. Önceki versiyonlardaki ömrümüzü tüketen süre biraz daha iyileştirilmiş durumda. Bu açıdan yeni beta güncellenebilir durumda.

Olumsuz Tarafları

Öncelikle güncellemeyi yapmak için diğer betayı beklemeniz daha faydalı olacaktır. Nedeni ise, bildirimler ekran kilitliyken gelmiyor. Eğer bir Apple Watch’unuz yoksa, bildirimlerden haberdar olamıyorsunuz. Bu sorun daha önce iOS 10 versiyonlarında da görülmüştü hatırlarsanız. Bu hata sebebi ile Apple muhtemelen bir iki gün içerisinde yeni bir beta güncellemesi göndererek hatayı giderecektir.

Tercih sizin; eğer performans biraz daha iyi olsun bildirimler sorun değil derseniz bu güncellemeyi tavsiye ederim fakat bildirimler benim için önemli, performanstan bir süre daha ödün verebilirim derseniz beklemenizde fayda var.

Cem KAMALI – www.cemkamali.net


Öncelikle Tavsiye Ettiğim Diğer Yazılar
iOS 11 İle Gelen Performans Sorunu ve Çözümü‘nü sizler için yazdım. Eğer bir iPhone‘nuz var ve iOS 11 güncellemesi yüzünden performans sorunları yaşıyorsanız, yeni bir iPhone için cüzdanınıza elinizi atmadan önce mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. İncele
autocad-yazi-ck1
AutoCAD kullanıcıları için bazı komutları sizler için bir araya getirdim. Bu paylaşımdaki komutlar, ağırlık olarak yol projelerinde kullandığımız komutlardır. Özellikle bu alanda çalışan arkadaşların incelemesini tavsiye ediyorum.  İncele
Son zamanların en çok konuşulan konularından biri olan Yeni Nesil Komik Amerikan Dublaj Modası için hazırlanmış ve en çok beğenilen videoları sizler için derledim. Göz atmanızı tavsiye ediyorum. İncele


(Visited 5 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın