image

Darbe Günlüğü #1 – FETÖcü ve Diğerleri

image

İşte konunun özeti olan karikatür..
Aslında en öne de Abd bayrağını falan koymak lazımdı..


Sorgulamayacaksın!

Birkaç arkadaşla muhabbet ederken, içlerinden biri dedi ki:”İlk emir, sorgulamayacaksın!”

Tabi biz çok anlayamadık ilk başta. Yüzümüzdeki o anlamsız ifadeyi gördükten sonra biraz daha açtı konuyu:

“Ben lise yıllarında kısa bir süre bunların yurdunda kaldım, dershanesinde okudum. Birgün bana gelip ‘bizim için hizmet eder misin?’ diye sordular. Ben de cevaben hizmet etmekten mutluluk duyacağımı, Türkiye haricinde yerlerde de görev yapabileceğimi söyledim. Tabi bu duruma sevindiler ve bana o kilit cümleyi kurdular. ‘Çok güzel, o hâlde ilk yapman gereken şey, üstlerden gelen emirleri sorgulamayacaksın!’

Tabi kafam karıştı o an, düşündüm birkaç saniye, kendi kendime içimden, ne demek dedim sorgulamayacaksın, biz neye hizmet edeceğiz? Kendilerine cevap olarak şunu söyledim ‘tamam kabûl o zaman siz de benden gelenleri sorgulamayacaksınız, siz bunu kabûl ediyor musunuz?’

Çok şaşırdılar bu cevabı duyunca ve bunun mümkün olmadığını, yalnızca üstten gelen emirlere ve söylenenlere inanılıp buna itaat edilmesi gerektiğini söylediler. Ben de bu duruma karşı olduğumu ve daha fazla orada kalamayacağımı belirterek içlerinden bir daha dönmemek üzere ayrıldım.”

Evet bu cümleler bana tanıdık gelmişti. Çünkü benzer şeyleri yaşadığını anlatan hatta bundan 7-8 yıl önce bunlardan bahseden arkadaşlarım vardı.

Aman Allah’ım! Bu insanların gözleri tamamen kapalı!

Bir musibet bin nasihatten iyidir derler ama, musibeti musibet olarak görmüyordu onlar. Çünkü sorgulama yetileri yalnızca başkaları için çalışıyordu. Bunun suçlusu onlar mı, aslına bakarsanız değil. Çünkü bu insanları biz biliyoruz ki Allah için bir yola çıkmışlar ve Fethullah Gülen’in de gerçekten o yolda hizmet ettiğini düşünmüşler. Bir çoğumuz da onlar gibi çok masum bakmıştık aslında bu oluşuma ama, insanın içinde bir şeyler olur ve bir türlü sevemez ya hani, bende de öyle olmuştu.

Zaman geçtikçe birçok ihanet ve birçok oyun planı ile karşılaştık ama, onlar bunu hiç sorgulayamadı. Nasıl ki sol elini yemek yerken hiç kullanmayan insan, bir türlü sol eliyle yemek yiyemez, bu kesim de öyle işte. Sorgulamayı yıllar yıllar önceden bırakmış oldukları için bir türlü gerçekle yüzleşemiyorlar.

Ve bizler de bu ihanetin dışında bir şeye daha öfkeliyiz! 

İşin acı kısmı ve bizi öfkelendiren diğer konu da şu ki, üst düzey fetöcü abi denen hainlerin hiçbiri kalmadı ülkede, kurtardılar bi’ taraflarını yurtdışına kaçtılar. Olan garibanlara oldu. Ülkesine ihaneti desteklemeyen ve hiçbir zaman da desteklemeyecek olan garibanlara oldu.

Tabi adalet tecelli edecek, buna inancımız sonsuz. Erdoğan da bunu sağlayacak olan isim Allah’ın izni ve yardımı ile.

Daha önce de demiştim, sabır ve Duâ ile beklesin herkes. Kötü gibi görünen şeylerin ardında bir güzellik vardır.

Devletimizin damarları FETÖ pisliğinden temizlenecek, masumlar da işlerinin başına geri dönecek inşaallah. Buna inanıp duâ edin, edelim. Haksızlığa, iftiraya, Allah da razı gelmez.

Alt Tabaka Yalnız Kaldı!

Ama herkes gerçeği görecek. Pensilvanya’daki zatın darbe girişiminin sonrasında sokağa dökülen bu millete ahmak dediğini de duydu bu halk, sosyal medyada kendini savunanları o an nasıl da “onların bizimle bağlantısı yok” diyerek sattığını da gördü bu halk..

Ama!
Dediğim gibi, devlete ve millete karşı yapılan bu kalkışmanın yanında yer almayan, bırakın zikri olarak, fikri olarak dahi destek vermeyenler için adalet tecelli edecektir.

Öncelikle bu vatanı, sonra da Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayan herkesten Allah razı olsun..

-Cem KAMALI



(Visited 10 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın