Bir Üniversiteli, Neden ‘Hocam’ı Seçer?

hocam.com

 

 

 

 

 

Evet arkadaşlar, bu yazımda sizlere biraz Hocam.Com‘dan bahsedeceğim. Biraz ikili muhabbet havasında olsun:)

Öncelikle nedir bu Hocam?

Hocam.Com , üniversiteli öğrencileri tek çatı altında toplamayı amaçlayan, son derece sosyal ve bizden bir sitedir. ‘Bizden bir site’den kastım, facebook tarzında başka ülkelere ait bir sistem değildir. Türkiye’nin, üniversite öğrencileri için yapılmış tek sosyal ağıdır. Binlerce üniversiteliyi bir araya toplayan Hocam.Com, günden güne büyüyen bir sitedir. Günden güne portalına yeni bir özellik katıyor.

 

Peki bir üniversite öğrencisi neden tercih etmelidir bu siteyi?

Şahsım adına söyleyeyim -ki burası benim yorumluğum :)- bu siteyi ilk gördüğümde çok hoşuma gitmişti. Nedeni ise facebook gibi bir sisteme alternatif olarak üretilen en sağlam sosyal ağlardan biri diye düşünüyorum. Facebook’un hikayesini bilirsiniz, ilk amaçları yalnızca Harward Üniversitesi’nde bir sosyal ağ oluşturmaktı. Fakat bu böyle olmadı ve çok büyüdü.
Hocam.Com’da ben bunu görüyorum. Belki de amaçları Türkiye dışına çıkmak değildir ama çıkacak olurlarsa da çok büyük başarılara imza atacaklarını düşünüyorum. Bu oldukça sevindirici bir durum.
Gel gelelim neden tercih edilmeli sorusuna. Zaten siteye girip baktığınızda da kısaca sistemin özetini anlayacaksınız fakat ben bunu kendi yorumlarımla size aktarayım.
İncelemeye başlayalım.
Bu site;

  • FORUM” sistemi içeriyor. Bir üniversite öğrencisinin tıpkı diğerlerinin de kendisi gibi üniversite öğrencisi olduğunu bilerek bir foruma yazması bambaşka bir duygudur. Nedeni ise, paylaşacağın ne olursa olsun, senin yaşıtların, senden küçükler veya büyükler, kim olursa olsun hep bir üniversiteli tarafından okunuyor, görülüyor. Bu da yaklaşık olarak aynı espri anlayışını getiriyor veya da ciddi bir olaya aynı ciddiyete bakılmasını sağlıyor
  • FOTOĞRAF PAYLAŞABİLİYORSUNUZ”. Kendi albümünüzü oluşturun, istediğiniz fotoğrafı yükleyin(telif hakkı önemlidir tabi) ve arkadaşlarınızla paylaşın! Gizlilik ayarları tamamen sana kalmış durumda, istediğin kişi görsün, istediğin kişi göremesin 🙂
  • VİDEOLARINI PAYLAŞ”. Geniş bir video içeriğine sahip.  Belki binlerce video var ve sen bunların arasından kendine göre bir şeyler bulabiliyorsun. E kendin de video paylaşabiliyorsun, daha ne olsun. 🙂
  • GRUPLAR“. Kendi grubunu oluştur ya da istediğin gruba katıl! Sosyalleşmenin en büyük imkanlarından biride bu grup sistemidir. Kendine bambaşka üniversitelerden arkadaş edinebilirsin. Hatta kader bu ya, evleneceğin kişi belki de buralardadır. 🙂
  • “ETKİNLİKLER“. E tabi grup sisteminin dışında etkinliklerde, sosyalleşmenin en büyük imkanlarından biri olan bir sistemdir. İstersen sen etkinlik oluşturabiliyorsun, istersen de var olan bir etkinliğe katılabiliyorsun! Mesela bazılarımız kendi üniversitemizin etkinliklerinden bile haberdar olmuyor. Bunu ortadan kaldırın gitsin. Hem sadece kendi üniversitenle kalmayacak ve diğer üniversitelerin etkinliklerinden de haberdar olacaksın!
  • OYUNLAR“. Sosyal Ağ sitesi olur da oyunsuz olur mu?:) Hocam.Com, bu konuda oldukça iddialı. Hele hele Okey‘de! Sosyal bir ortam, oyun esnasında zevkli bir sohbet, canı sıkılanlara ilaç olacaktır.:)
  • TESTLER“. “Artık üniversiteliyim, testlerden, sorulardan kurtuldum!” diye düşünüyorsan düşünme.:) Çünkü yüzlerce, binlerce soru seni bekliyor! Nasıl mı? Bak aynen şöyle olacak bu; arkadaşlarına test hazırlayacaksın, konusu ne olursa olsun(tabi belirli sınırlar çerçevesinde) sorularını soracaksın ya da arkadaşlarının hazırladığı testleri çözeceksin. Bu bazen makaralarla dolu olacak, bazen de bayağı bayağı sorular olacak. E tabi bunların hepsi sana ve arkadaşlarına bağlı. Hem üniversitelisin, beyin jimnastiği yapmalısın değil mi?:)
  • HOCAM PUAN“. Hocam Puan sistemi de çok güzel mesela. Oynadıkça kazanıyorsun, kazandıkça oynamak geliyor içinden. Kazandıklarınla alışveriş bile yapabiliyorsun, sürpriz hediyeler kazanma şansınız artıyor!

Ben, üniversite mezunuyum ama Hocam.Com’da çok aktif olamasam da girip orada dolaşmak bana haz veriyor. Size de tavsiyem, vakit kaybetmeden denemenizdir arkadaşlar. 🙂

 



(Visited 8 times, 1 visits today)

Bir yanıt yazın